Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ψηφαλάκια



Oι εγγαστρίμυθες φωνές του Σαμαρά, ο Λαζαρίδης, ο Φαήλος, ο Άδωνις, και αυτοπροσώπως ο Βενιζέλος , πριν καν στεγνώσει το αίμα του παιδιού, καλούν τους ψηφοφόρους της άλλης όχθης να ενταχθούν πάλι στην πρώτη τους οικογένεια. 

Μέσα σε δύο 24ωρα έγιναν τόσες πολλές επιθέσεις στη Χρυσή Αυγή και θεσμικές αλλά και στα μίντια, όσες δεν είχαν γίνει σε 3 χρόνια. Και δεν είναι τυχαίο. Είναι απλά ψηφοθηρικό. Γι αυτό και συντονισμένο. 

Η γραμμή είναι υποκριτική. Ο Σαμαράς λέει δημοσίως για την καταδίκη της εγκληματικής συμμορίας και από πίσω οι εγγαστρίμυθες φωνές του μιλάνε για τα δύο άκρα. Λένε, με άλλα λόγια στον κόσμο που φεύγει τρομάζοντας από τη Χρυσή Αυγή, ελάτε πάλι σε εμάς. Ελάτε πάλι μαζί μας. Ελάτε με το νόμο και μακριά από τα άκρα. 

Στο μεταξύ η μισή αστυνομία στηρίζει Χρυσή Αυγή και οι φωτογραφίες του νεκρού ταξιδεύουν σα σουβενίρ από τους μπάτσους που την πουλάνε στον αγαπημένο τους μιντιάρχη. 

Να γυρίσουν στο μαντρί οι ψηφοφόροι. Οικονομικά εξαθλιωμένα αλλά χωρίς διαμαρτυρίες, όντας φυτά μες στη δυστυχία τους, γιατί αλλιώς θα υπάρξει αίμα τους λένε. 

Ο Ζούλας μίλησε ξεκάθαρα, ο Μπάμπης επίσης, αφήνω και δύο άρθρα, ένεκα τιμής, στον μεγάλο Χωμενίδη.

Στο πρώτο πριν ελάχιστες ημέρες μας λέει ότι θα ανέχεται τους δύο φίλους του που ανήκουν στα δύο άκρα της Χρυσής Αυγής και του Σύριζα βέβαια, επειδή θέλει να υπερασπίζει το δικαίωμα τους να ανήκουν στα άκρα. Θα κουνά τη γαλανόλευκη σημαία όσο τους ακούει αλλά θα τους ακούει. 

Στο προχθεσινό του, λίγες ημέρες μετά, μεταμορφώνεται σε αγανακτισμένο που δεν μπορεί πλέον να ανέχεται τη Χρυσή Αυγή. Να τεθεί εκτός νόμου αύριο κιόλας λέει ερμηνεύοντας και το Σύνταγμα. 


-Ελάτε πίσω λέει. 

 Τα ψηφαλάκια ... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου