Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Τα αναδρομικά των δικαστών

Μέτωπο των δικαστών διαβάζουμε στην είδηση και μήνυμα στους βουλευτές: "Μην ψηφίσετε για τα αναδρομικά" Μέτωπο δικαστών Περισσό θράσος δηλαδή. Τα αναδρομικά μας τώρα με συνδικαλιστικούς δικαστικούς πυροβολισμούς και χαριτωμένες ανακοινώσεις με νομικό περιτύλιγμα. 


\\Με κοινή ανακοίνωσή τους, όλες οι δικαστικές Ενώσεις, καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία, με την οποία προβλέπεται η μερική αναδρομική καταβολή της διαφοράς των αποδοχών των δικαστών (από 1.8.2012 έως 30.6.2014). Αναλυτικότερα οι Ενώσεις, κατ' αρχήν καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τις οποίες αντιπαρέρχεται με ανεπίτρεπτες νομοθετικές παρεμβάσεις σε αμετακλήτως κριθέντα ζητήματα, παραβιάζοντας απροσχημάτιστα το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως αυτή ερμηνεύτηκε σχετικώς και με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»//

Η δικαστική εξουσία αποτελεί πυλώνα του πολιτεύματος. Κρίμα.

Οι δικαστές με τις επίσημες ανακοινώσεις - προσκλήσεις προς τους βουλευτές, να μην ψηφίσουν την τροπολογία που τους δίνει μερικώς και όχι ολικώς και άμεσα τα αναδρομικά τους, καταργούν την διάκριση των εξουσιών την οποία πρέπει να σέβονται. Νωρύτερα είχαν καταλύσει την νομιμότητα κατά την απεργία τους που ρητώς απαγορεύεται από το Σύνταγμα. 

Το σαρκαστικό μάλιστα κατά την ανακοίνωση των δικαστών είναι ότι η τροπολογία γίνεται όπως διαβάζουμε ''εν είδει τιμωρίας ,των δικαστικών λειτουργών, επειδή στο πλαίσιο της αμερόληπτης άσκησης των συνταγματικών καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικαστικές κρίσεις μη αρεστές στην εκτελεστική εξουσία''.

Εδώ κύριοι και κυρίες δικαστές προκαλείτε γέλιο. Ούτε καν εκνευρισμό. Θα ήταν εύκολο να αντιπαραθέσουμε τις θαυμάσιες και αναλυτικές αιτιολογίες των δικαστικών αποφάσεων για την αναγκαιότητα περικοπής της μισθοδοσίας όλων των υπολοίπων κοινωνικών τάξεων εκτός των ιδίων. Σοβαρευτείτε λοιπόν ή πείτε της κ. Θάνου να σοβαρευτεί. Η υποχρέωση καταβολής των αναδρομικών των δικαστών άλλωστε ψηφίζεται αναγκαστικά στη Βουλή μετά από απόφαση δικαστηρίου, δηλαδή των ιδίων των δικαστών που έκριναν ότι οι δικές τους περικοπές είναι αντισυνταγματικές σε αντίθεση με τις περικοπές όλων των υπολοίπων επαγγελματικών κλάδων ή κοινωνικών τάξεων που θέλοντας και μη αναγκαστικά τις υπομένουν. 

Αν οι δικαστές και η πλειοψηφία τους αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται από αυτές τις ανακοινώσεις, ας οργανωθούν καλύτερα ας επιλέξουν άλλα πρόσωπα να τους εκπροσωπούν και ας περιφρουρήσουν το κύρος του επαγγέλματος τους. Αντίθετες φωνές δεν μπορεί να μην υπάρχουν στο δικαστικό σώμα. Αν είναι μειοψηφικές ζήτω που καήκαμε.

Η περιφρούρηση της δικαιοσύνης σε σχέση με τους δικαστές πρέπει να φανεί από τις αποφάσεις τους αλλά και από τον χρόνο απονομής της δικαιοσύνης στην Ελλάδα που είναι ο πλέον χρονοβόρος σε δυτική χώρα αγγίζοντας τα 8 χρόνια με πάμπολλες σχετικές καταδίκες του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων που πληρώνουμε εμείς ως Ελληνικό Δημόσιο (αν είναι σωστό και δίκαιο να τον συγκρίνουμε με τις δυτικές κοινωνίες).

Αντί λοιπόν οι δικαστές να ασχολούνται με τις συνδικαλιστικές τους ανακοινώσεις και την συνδιαλλαγή τους με τους βουλευτές ας ασχοληθούν καλύτερα με το έργο τους και ας δουν τι συμβαίνει και γύρω τους στην υπόλοιπη κοινωνία. Το έργο τους είναι να ελέγχουν τις άλλες εξουσίες ιδίως την νομοθετική και όχι να συναλλάσσονται μαζί της για την εξυπηρέτηση αμοιβαίων συμφερόντων σε βάρος της κοινωνίας τις εποχές που αυτή μαστίζεται και ζητά απεγνωσμένα προστασία.

Ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου