Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Οι μπάτσοι πουλάνε φωτογραφίες

Οι βαθύτατες προσωπικές φωτογραφίες του ξεκοιλιασμένου νεκρού Παύλου Φύσσα, με την αγωνία του θανάτου στο πρόσωπο του λίγο πριν ξεψυχήσει, ταξιδεύουν σαν σουβενίρ στις προθήκες των περιπτέρων. 

Μια μέρα πριν, ακουγόταν θυμωμένη στην τηλεόραση η μητέρα του παιδιού, να αρνείται να μιλήσει στην Αστυνομία αφού -όπως έλεγε- τι δουλειά θα μπορούσε να έχει με αυτήν.

Τα λόγια αυτά εκφράζουν την πλήρη καταρράκωση του αισθήματος ενός πολίτη απέναντι σε οτιδήποτε αφορά τους θεσμούς. Και το ίδιο το κράτος. 

Λόγια θυμωμένης μάνας που θρηνούσε θα μπορούσε να πει κανείς. 
Όμως είχε δίκιο. 

Όχι επειδή αν η αστυνομία είχε πράξει το αυτονόητο ο γιος της θα ήταν ζωντανός. 
Ούτε καν επειδή η μισή ΕΛΑΣ ανήκει στη Χρυσή Αυγή που σκότωσε το γιο της άρα υπάρχει σχέση, όπως άλλωστε φάνηκε και από δηλώσεις Χρυσαυγιτών και για το αστυνομικό τμήμα. 

Η μητέρα είχε δίκιο επειδή είδε το γιο της να πεθαίνει για πρώτη φορά στις εφημερίδες.
Και εκτός βέβαια από παράνομο είναι πολύ βίαιο από τους αστυνομικούς να πουλούν αυτήν τη φωτογραφία.

Όποιος ξέρει τον τρόπο που διενεργείται μια ανάκριση , ξέρει πολύ καλά, ότι μόνον η αστυνομία και συγκεκριμένα πρόσωπα αυτής, έχουν πρόσβαση στο ανακριτικό υλικό.

Οι μπάτσοι λοιπόν σίγουρα πουλούν τις φωτογραφίες που δείχνουν έναν άνθρωποι να πεθαίνει. Επειδή ψηφίζουν και οι ίδιοι κατά 50% επειδή μέρος του πολιτισμού τους είναι και η "Ζούγκλα'' που δημοσίευσε την εικόνα. Συνεργάτες και συνοδοιπόροι.

Αυτοί οι μπάτσοι δεν αισθάνονται ντροπή. 

Απλά τα παίρνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου