Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Αποχαιρετιστήριο και Ευχαριστίες

To blog φιλοξένησε 160 άρθρα σε διάστημα 5 συνεχών ετών, από το το 2013 μέχρι το 2017.

Τα περισσότερα άρθρα φιλοξενήθηκαν στο portal του Άρη Δαβαράκη. Ένα προοδευτικό και ελεύθερο site.

Κάποια άρθρα δημοσιεύτηκαν σε οικονομικά site όπως το сapital.

Για την Πάτρα υπήρχαν δημοσιεύσεις που φιλοξενήθηκαν στο protagon ή στο patranews.

Αναδημοσιεύσεις όλων των άρθρων υπήρχαν σε διάφορα site ή blog όπως το Κουρδιστό Πορτοκάλι, το Νόστιμο Ήμαρ, τα Λόγια Σταράτα.

Όλη αυτή η προσπάθεια, χιλιάδων ωρών εργασίας, δεκάδων μόνο για ένα άρθρο κάποιες φορές, συνόδεψαν την άνοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς στη διακυβέρνηση.

Την δύσκολη πορεία του στη διαχείριση των μνημονίων. Τους κοινούς προβληματισμούς και αγωνίες για πολύ κόσμο.

Από το 2013 μέχρι το 2018, πέρασε πολύς και πυκνός χρόνος πολιτικά. Η ιστορία θα αποτιμήσει αργότερα πιο ψύχραιμα αυτή την περίοδο.

Μέσα από την αρθρογραφία, γνώρισα πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους. Μοιράστηκα ώρες προβληματισμού, διαφωνιών και συμφωνιών, γεγονότα στην πραγματική ζωή πέρα από τον υπολογιστή.

Με κάποιους κέρδισα το δώρο της φιλίας. Με άλλους της αμοιβαίας εκτίμησης.

Αυτή είναι η βασική αιτία για να αισθάνεται πλουσιότερος ο συγγραφέας ενός blog. Να αισθάνεται ότι άξιζε η η ψηφιακή σκόνη που ταξίδεψε στον κυβερνοχώρο!

Το πολυτιμότερο αγαθό όλων μας είναι ο χρόνος. Όταν κάποιοι διαβάζουν τι γράφει κάποιος μοιράζονται μαζί του το πολυτιμότερο αγαθό τους. Δημιουργείται ενότητα χρόνου στη ζωή του συγγραφέα και του αναγνώστη.

Η επικοινωνία και το γράψιμο δεν σταματούν. Οι προβληματισμοί πάντα μεταφέρονται σε άλλα πεδία. Μπορούν πλέον να διατυπώνονται πιο στέρεα και πιο απλά, σε άλλες θεματολογίες, και μέσα από την εμπειρία του blog αυτού.

Πάντα να ανταμώνουμε.