Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η απόφαση του ΣτΕ και ο νόμος Ραγκούση για την ελληνική ιθαγένεια (σχόλιο)

Ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας , ιδίως σε περιόδους κρίσης και ανέχειας, είναι η φυσική απόληξη ενός πνευματικά υποσιτισμένου έθνους, το οποίο αρνείται να κοιταχτεί στον καθρέπτη και θεωρεί ότι για τα δεινά του φταίνε οι μετανάστες.

Τους μετανάστες τους οποίους ασμένως εκμεταλλευόταν βέβαια σε περιόδους μη κρίσης και ακόμα και τώρα, για φθηνή εργατική δύναμη ή οι κακοί ξένοι, που βέβαια πράγματι κοιτούν το συμφέρον τους, ουδεμία ευθύνη όμως φέρουν για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα δανεικά.

Σε σχέση όμως με τη νέα γενναία απόφαση του ΣτΕ, που απαγορεύει ουσιαστικά την ιθαγένεια ακόμα και σε παιδιά που γεννήθηκαν εδώ και ήδη πηγαίνουν στα σχολεία μας, θα περίμενε βέβαια κανείς , η Δικαιοσύνη να μην γίνεται θεσμικό όργανο του φασισμού και έρμαιο του. Γίνεται όμως γιατί εξουσιάζεται και διοικείται από ανθρώπους που ποτε μάλλον δεν έχουν διαβάσει Παπανούτσο, Σολωμό και εν γένει από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την ελληνική ιστορία και παράδοση.

Ο ελληνισμός ήταν πάντα ανοιχτός, έκανε εμπόριο, γνωριζόταν με ξένους πολιτισμούς και τους αφομοίωνε, αφού βέβαια είχε παλαιότερα πολιτισμική υπεροχή και μπορούσε να επιβληθεί. Έλλην εστί όστις μετέρχεται της ελληνικής παιδείας, ας μη το ξεχνούμε.

Για τους φτωχούς στο πνεύμα έλ-ληνες ας παρατεθεί η ομιλία του Ομπάμα στην ορκωμοσία του. Αξίζει να διαβαστεί. Φανερώνει γιατί πάντα θα συρρικνωνόμαστε ως έθνος, και θα καθιστάμεθα ολοένα και λιγότεροι και πιο άμυαλοι ενώ άλλα κράτη θα προοδεύουν και θα γίνονται πιο ισχυρά.

Τα μεγάλα έθνη, αυτά της Αγγλίας, της Αμερικής, της Γερμανίας ακόμα, στηρίχθηκαν στην αφομοίωση του ξένου στοιχείου στην κοινωνία τους που τα βοήθησε να μεγαλώσουν. Τους δέχθηκαν, τους έβαλαν κανόνες, και τους έκαναν να νιώθουν ισότιμοι κάτω απο τη σκέπη του συντάγματος τους.

Και απέκτησαν έτσι ισχύ, μεγάλωσαν, είχαν πολλά εργατικά χέρια, πολλούς επιστήμονες, ακόμα και Ρώσσους στους οποιους απλόχερα έδωσα υπηκοότητα μετά την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ. για να αναπτυχθούν μέσω της τεχνογνωσίας τους , ακόμα περισσότερο. Αλλιώς η Αμερική σήμερα θα ήταν καουμπόηδες και ινδιάνοι.

Εδώ η μοίρα μας είναι βέβαια είναι γνωστή. Με το ποσοστό γεννήσεων το μικρότερο στην Ευρώπη, θα συρρικνωθούμε ακόμα περισσότερο για να διατηρήσουμε το αρχαιοελληνικό μας κάλλος, το πρότυπο του άριου που εκφράζει ο μαυριδερός Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης, άνθρωποι και ψηφοφόροι γεμάτοι μίσος που θα μας γυρίσουν ακόμα πιο πίσω.

Κρίμα για την ελληνική δικαιοσύνη. Και γιατί κύριοι δικαστές που διαρρέετε και την απόφαση μήνες πριν εκδοθεί. Για να τα έχετε καλά με ποιόν άραγε και γιατί;

Αυτό που αγνοείτε είναι ότι αργότερα αυτή η νοοτροπία του φόβου και του φασισμού που καλλιεργείται και στην οποία παίζετε το παιχνίδι της κυβέρνησης, θα γυρίσει εναντίον σας. Γιατί όλοι ζούμε σε αυτή τη χώρα.

Διαβάστε όμως τι λέει ο διοικητής του ισχυρότερου κράτους στη γη, έγχρωμος βέβαια, τον οποίο οι Αμερικάνοι εξέλεξαν ως κυβερνήτη τους.


image

Ο λόγος του Μπαράκ Ομπάμα μετά την επανεκλογή του
«Είμαστε μεγαλύτεροι από το άθροισμα των ατομικών φιλοδοξιών»



Και μια άλλη πτυχή του ζητήματος, που επικεντρώνεται στη διάσταση της νομοθετικής με την δικαστική εξουσία στην Ελλάδα, στο άρθρο του Lifo.
Ποιος δικαιούται να είναι Έλληνας, τελικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου