Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πόσο "επαναστατική" είναι η Χρυσή Αυγή;


Αρχική δημοσίευση patranews,4/11/2012




Ας ξεκινήσουμε με μια ιστορία από τα παλιά πριν έρθουμε στο παρόν. Η πρώτη επιχείρηση της νεοσυσταθείσας το 1981 Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (πρώην ΚΥΠ) από τον Ανδρέα Παπανδρέου είχε την κωδική ονομασία «προβιά» και αφορούσε τον εντοπισμό και την απομάκρυνση φίλων της χούντας από θέσεις κλειδιά μέσα στο κράτος. Ο τότε πρωθυπουργός ξεκαθάριζε το πολιτικό περιβάλλον στο εσωτερικό της χώρας για να μην έχει δυσάρεστες εκπλήξεις και για να έχει ασφάλεια στα θεμέλια της αστικής δημοκρατίας. Η επιχείρηση εξετελέσθη ήταν άλλωστε κυρίως γραφειοκρατική. Η ΕΥΠ όμως κράτησε κάποιους ήσσονος σημασίας εθνικιστές τους οποίους και προσεταιρίστηκε για να λειτουργούν εξισορροπητικά σε φαινόμενα αύξησης της ισχύος της άκρας αριστεράς και για να πληροφορείται την δράση της τελευταίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ε.Σ.Σ.Δ. ήταν τότε ακόμα ισχυρή. Έτσι, η Ε.Υ.Π., αφού απομάκρυνε τους επικίνδυνους εθνικιστές χρηματοδότησε και στρατολόγησε κάποιους ακίνδυνους ομόσταβλους τους και ως πληροφοριοδότες της με σκοπό να πληροφορείται τι γίνεται στο εσωτερικό των άκρων και για να διαφυλλάσσει την ασφάλεια της δημοκρατίας. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν από τους νέους και ακίνδυνους φασίστες τους οποίους οι Υπηρεσίες Ασφαλείας γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί τους.


   Ας περάσουμε τώρα στο παρόν. Αυτές τις ημέρες η συγκυβερνητική ισορροπία και σταθερότητα δοκιμάζεται στα όρια της. Η ανάγκη ψήφισης των μέτρων απειλεί την ίδια την ύπαρξη της κυβέρνησης. Αυτόν τον καιρό θα περίμενε κανείς ότι ένα φιλολαϊκό εθνικιστικό κόμμα που καταγγέλει την αστική δημοκρατία και τους απατεώνες της βουλής, που θα ψηφίσουν τα άδικα μέτρα οικονομικού αφανισμού της κοινωνίας, θα έκανε ευθεία επίθεση στο κοινοβουλευτικό σύστημα. Οι στόχοι είναι πλέον πολύ ευάλωτοι και εύκολοι. Το Πασοκ φυλλοροεί, η συγκυβερνώσα αριστερά ταλανίζεται ενώ η σταλινική πειθαρχία υπέρ της ψήφισης των μέτρων στο κυβερνών κόμμα δοκιμάζεται σκληρά καταγράφοντας απώλειες. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία στην πολιτική για να θανατώσεις τον αντίπαλο σου. Είναι πλέον διασπασμένος, χωρίς άμυνα και ενώπιον αμέτρητων δεινών είτε υπερψηφιστούν είτε καταψηφιστούν τα μέτρα. Ο καταγγελτικός λόγος της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να στάζει αίμα αυτές τις μέρες. Η Χρυσή Αυγή για να κεφαλοποιήσει την εκλογική της άνοδο θα έπρεπε να εξαπολύει μύδρους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Το πολιτικό της όφελος θα ήταν δεδομένο. Αντ’ αυτών  μόνο κούφιες ανακοινώσεις και μεμονωμένα περιστατικά βίας. Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος διασφαλίζει την ισορροπία του συγκυβερνητικού σχηματισμού. Απευθυνόμενος στο κοινό του πριν τον εορτασμό της 28η Οκτωβρίου διατάσσει ηρεμία. Διατάσσει στους στρατιώτες του αυτοσυγκράτηση. Που είναι το μεγάλο ΌΧΙ της Χρυσής Αυγής και του Νίκου Μιχαλολιάκου κατά των μέτρων που επίκεινται να σαρώσουν την κοινωνία; Ησυχία…
    Η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα του ιδρυτή της αναμφίβολα. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με τη σύζυγό του, την οποία και επέβαλλε ως βουλευτή, έχουν σήμερα εγγυημένες απολαβές 15000,00 το μήνα. Η επιχορήγηση του κόμματος όμως είναι τα πραγματικά λεφτά! Αγγίζει επισήμως απο τον κανονισμό της βουλής πολλά εκατομμύρια ευρώ! Παράλληλα οι βουλευτικοί μισθοί σε μια εποχή που η κοινωνία καταρρέει αγγίζουν το ποσό των 6-7.000,00 ευρώ και λαμβάνονται στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής απο ανθρώπους αμόρφωτους και αστοιχείωτους, μπράβους και νυχτόβιους ως επί το πλείστον που εργαζόμενοι στις προηγούμενες δουλειές τους μετά βίας επιβίωναν. Εκτός όμως της δυσμενέστερης οικονομικής τους θέσης οι ίδιοι άνθρωποι αν δεν ζούσαν το βουλευτικό μύθο τους, δεν θα είχαν ούτε τα κανάλια γύρω τους  ούτε δημοσιότητα. Νομίζετε ότι θα ριψοκινδύνευαν όλοι αυτοί την ευημερία τους, επιδιώκοντας την ανατροπή; Ακόμα όμως και αν κάποιοι ψηφοφόροι τους πιστεύουν σε μύθους, ο ιδρυτής του κόμματος της Χρυσής Αυγής πάντα ζούσε στην πραγματικότητα.  
    Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος φιγουράρει στο έγγραφο της Wikileaks ως αναμφίβολα πληροφοριοδότης της πάλαι ποτε ΚΥΠ το 1982 με μισθό δεκαπλάσιο του μέσου μισθού τότε (200.000 δρχ. έναντι 15000 δρχ. του γενικού μισθού). Ο Μιχαλολιάκος ζούσε από τους μισθούς του κράτους , από τα μυστικά κονδύλια που καταβάλλονταν για τους πληροφοριοδότες, η διαχείριση των οποίων αγνοείται από όλους, για παραπάνω από μια 10 ετία πριν από το 1981 και μέχρι το 1993. Από το κράτος πληρωνότανε ο άνθρωπος. Τη γνησιότητα του εγγράφου ουδέποτε αμφισβήτησε η Ε.Υ.Π. τηρώντας σιγή ιχθύος… Όπως προελέχθη το κράτος δεν το ενδιέφεραν τότε οι μελαμψοί ή οι Αλβανοί αλλά οι αριστεροί. Η Χρυσή Αυγή πριμοδοτήθηκε για να είναι αυτό που είναι από τον κρατικό κορβανά. Πληρωνόταν επί σειρά ετών πλουσιοπάροχα ο ιδρυτής της για να αναπτύξει το δίκτυο της, σε πλήρη γνώση του ελληνικού κράτους και των υπηρεσιών ασφαλείας. Ποιος δεν γνωρίζει τις άριστες σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την ελληνική αστυνομία! Νομίζετε ότι προέκυψαν τους τελευταίους μήνες; Ή νομίζετε ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής έπιασε εξ απήνης το κράτος; Από τις πίσω πόρτες της ΓΑΔΑ μπαινόβγαινε και μπαινοβγαίνει ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης. Ποιος θα ξεχάσει έγγραφο της Γ.Α.Δ.Α. στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μετά την ανάδειξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εκλογές: «Πρέπει τώρα να φυλάμε αυτούς που παρακολουθούσαμε! Τι να κάνουμε; Δώστε οδηγίες…»Το κράτος ήταν απόλυτα ενήμερο και γνώριζε εδώ και χρόνια τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής! Επέλεξε να την αφήσει να αναπτυχθεί παρακολουθώντας την εκ του σύνεγγυς. Ο αντιαριστερισμός της Χρυσής Αυγής άλλωστε εξυπηρετει τέλεια αυτή την περίοδο!
    Μπορεί κάποιος βέβαια να αναρωτηθεί «Που είναι το κακό να πληρώνεται ο αρχηγός ενός κόμματος από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ή να έχει καλές σχέσεις με αυτήν»; Δεν είναι κακό βέβαια. Αλλά οι καημένοι οι φίλοι της Χρυσής Αυγής να μη νομίζουν ότι με τη ψήφο τους ασκούν κάποιο επαναστατικό δικαίωμα! Κανένα επαναστατικό συναίσθημα δεν σπονσοράρεται από μυστικά κονδύλια! Κανένα κρατικοδίαιτο κόμμα δεν μπορεί να είναι επαναστατικό ούτε κανένα κόμμα μπορεί να είναι ανατρεπτικό όταν ο ιδρυτής του ζούσε πλουσιοπάροχα με μαύρα κονδύλια από την κρατική υπηρεσία ασφαλείας και τώρα ζει με βουλευτικό μισθό και μέσα στα εκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης του κόμματος του. Να είμαστε σοβαροί! Τουλάχιστον όσο ο Μιχαλολιάκος. Που στέλνει τη σύζυγό του στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο να συμμετάσχει σε fora κατά του ρατσισμού με γενναία αποζημίωση του ελληνικού κράτους! Δεν το έχετε καταλάβει; Ο άνθρωπος business κάνει! Είναι επαγγελματίας επαναστάτης. Ασφαλώς βέβαια και ο Νίκος Μιχαχολιάκος έχει κάποια δόση ψυχασθένειας και επικινδυνότητας δεν είναι καθοδηγούμενος σε αυτό. Έχει εκτίσει άλλωστε δύο φορές φυλάκιση μια το 1976 όταν συνελήφθη για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου και διέμεινε στον Κορυδαλλό και άλλη μια για 13 μήνες για παράνομη κατοχή εκρηκτικών το 1978. Και πράγματι ο Νικος Μιχαλολιάκος έχει φασιστικές και νεοναζιστικές πεποιθήσεις, πιστεύει ότι αν και μελαμψός ανήκει σε μια ανώτερη φυλή αλλά βαθιά μέσα του έχει μεγαλώσει είναι κουρασμένος και είναι νοικοκύρης… Ξέρει που είναι το χρήμα και προτιμά εγγυημένα ως εργοδότη του το κράτος. Δεν έχει δουλέψει ο Νίκος Μιχαλολιάκος ποτε του! Δεν έχει ένσημα. Ας μας πει η Χρυσή Αυγή μια δουλειά που έχει κάνει το αφεντικό της; Πως ζούσε ο Μιχαλολιάκος όλα αυτά τα χρόνια;;;Είναι τόσο κρατικοδίαιτος όσο ο Λαλιώτης, ο Κατσιφάρας και άλλοι αναρίθμητοι πολλοί πολιτικοί παράγοντες των δύο κομμάτων που ζούν μόνο με χρήμα από το κράτος. Είτε με βουλευτικό μισθό  (καλύτερα με αυτόν βέβαια τώρα) είτε με μυστικά κονδύλια παλαιότερα ο Μιχαλολιάκος ζούσε πάντα από το κράτος. Και το ίδιο προτιμούν και τα παληκάρια γύρω του σήμερα. Γι αυτό τώρα που διακυβεύεται η επόμενη χρηματοδότηση οι άνθρωποι σιωπούν! Αν καταρρεύσει το σύστημα θα αδυνατεί να τους χρηματοδοτεί μετά.
   Για το σύστημα η Χρυσή Αυγή δεν αντιπροσωπεύει μια ομάδα άξεστων μελαμψών τραμπούκων που πιστεύει ότι ανήκει στην αρία φυλή. Η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί ένα βίαιο κόμμα για τις ελληνικές αρχές που αντιποιείται δημόσια εξουσία με τρόπο επικίνδυνο, αυθαίρετο και φασιστικό. Η Χρυσή Αυγή, για το σύστημα, αποτελεί την θεσμική και ασφαλή εκτόνωση του λαικού θυμού μέσα σε ελεγχόμενα όρια. Η παρουσία και η επιρροή της Χρυσής Αυγής εγγυάται ότι ο θυμός και η οργή του κόσμου κατευθύνεται και διοχετεύεται ελεγχόμενα και συστημικά στην αγκαλιά του ελληνικού κράτους. Η Χρυσή Αυγή διασφαλίζει ότι ο εκλογικός θυμός των αγανακτισμένων πολιτών δεν θα καταλήξει στην αριστερά και τον Σύριζα, τον μεγαλύτερο εχθρό του συστήματος αλλά στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής που ελέγχει. Το ελληνικό κράτος όχι μόνο ανέχεται αλλά και στηρίζει την Χρυσή Αυγή έχοντας αγαστές σχέσεις με τον αρχηγό της, πρώην πράκτορα της, μυστικό πληροφοριοδότη της και πληρωμένο από αυτήν. Και ενίοτε όταν το σύστημα ασφυκτιά χρησιμοποιεί την Χρυσή Αυγή και για αποπροσανατολισμό. Συντονίζεται παραδόξως έξοχα μαζί της.
   26 Ιουλίου 2012. Ο γίγαντας της πολιτικής σκέψης Κασιδιάρης δίνει εκρηκτικές διαστάσεις στον αποκλεισμό της αθλήτριας εις τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαν προηγηθεί τα ρατσιστικά ανέκδοτα που δημοσίευσε η τελευταία κατά των μαύρων συναθλητών της. Ο Κασιδιάρης ανάγει σε μείζον εθνικό ζήτημα την απόφαση της Ε.Ο.Α. να αποκλείσει την αθλήτρια από τους αγώνες. Καταθέτει επερώτηση στη Βουλή. Τις επόμενες 2-3 ημέρες όλα τα έγκυρα αλλά και τα κάθε λογής media, απο τον όμιλο Λαμπράκη μέχρι τα social media, οι ειδήσεις, τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες, έχουν ως πρώτο θέμα τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου. Ήταν δίκαιος ή άδικος. Λίγη σημασία έχει. Τι περνάει στα ψιλά γράμματα; Το σκάνδαλο της πώλησης της ΑΤΕ στον όμιλο Πειραιώς και στον Σάλα έναντι κυριολεκτικά πινακίου φακής. Είναι η πρώτη ιδιωτικοποίηση που λαμβάνει χώρα χωρίς κυριολεκτικά να την αντιληφθεί ΚΑΝΕΙΣ τότε μέσα σε μια ατμόσφαιρα πλήρους αποπροσανατολισμού.
   26 Σεπτεμβρίου 2012. Ημέρα της μεγάλης πανελλαδικής απεργία. Η κυβέρνηση επιστρατεύει ελεύθερους σκοπευτές και υιοθετεί πρωτοφανή μέτρα φρούρησης γιατί φοβάται ότι η πορεία και η διαμαρτυρία μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δύο ημέρες πριν ο εισαγγελέας δίωξης Οικονομικού εγκλήματος καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Μειμαράκη για εξηγήσεις σχετικά με κατηγορίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η λαική οργή φουντώνει. Το σύστημα απειλείται με κατάρρευση. Ποιος επιστρατεύεται για να ηρεμήσουν τα πνεύματα λειτουργώντας εκτονωτικά και αποπροσανατολιστικά; Η Χρυσή Αυγή βέβαια! Ο έτερος γίγαντας της πολιτικής σκέψης και βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παππάς καταθέτει νέα επερώτηση στη Βουλή για τον blogger που διακωμωδούσε τις προφητείες του γέροντα Παισίου στο διαδίκτυο. Καινοφανώς για την ελληνική πραγματικοτητα και όλο παραδόξως το ένταλμα του εισαγγελέα με προηγούμενη άδεια της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τη γνωστοποίηση της ταυτότητας του δράστη στις εισαγγελικές αρχές, διαδικάσια που φυσιολογικά κρατά μήνες, είναι έτοιμα σχεδόν ταυτόχρονα με την βουλευτική επερώτηση!!!!! Εντός 24ωρου από την επερώτηση η αστυνομία γνωρίζει τον δράστη, έχει άδεια από τον εισαγγελέα για σπάσιμο του ιντερνετικού απορρήτου και συλλαμβάνει τον blogger. Τελικώς αυτές τις επικίνδυνες ημέρες για το πολιτικό σύστημα όλοι ασχολούνται με τα αποτελέσματα των επερωτήσεων της Χρυσής Αυγής που παραδόξως κινητοποιούν σε δευτερόλεπτα τις διωκτικές αρχές και η προσοχή εστιάζεται γύρω από τη Βούλα Παπαχρήστου ή τον blogger «Παστίτσιο»… Τις επόμενες ημέρες δοκιμασίας της συγκυβέρνησης που πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα και να αντέξει την κοινωνική πίεση η Χρυσή Αυγή θα λειτουργήσει και πάλι εκτονωτικά και αποπροσανατολιστικά. Επεισόδια τύπου «Χυτήριο» ή συντονισμός με τα κανάλια , τα social media κ.ο.κ. για τη στάση των μαθητών και των δασκάλων στον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου. Ένα πιασάρικο πάλι και άνευ πολιτικής ουσίας ζήτημα θα πλημμυρίσει πάλι τα media για να εκτίθεται λιγότερο η κυβέρνηση στην πίεση των μέτρων. Να έχει κάτι να απασχολείται ο κόσμος μέχρι να ψηφιστούν τα μέτρα για να μην ριψυκονδινεύσουην και οι επαναστατικοί βουλευτικοί μισθοί του Μιχαλολιάκου, της συζύγου του και της παρέας του και μετά έχει ο Θεός… Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Το σύστημα θα πιεστεί λιγότερο, η Χρυσή Αυγή θα εδραιώσει τη θέση της, ο κόσμος θα είναι υπό έλεγχο έχοντας μάλιστα την ψευδιεύσθηση του ότι συμμετέχει στην ανατροπή και την επανάσταση που τελικά είναι μια ωραία μπίζνα του πληροφοριοδότη του συστήματος Νίκου Μιχαλολιάκου και της παρέας του, βολική για όλους! Μην ανησυχείτε λοιπόν! Ο Μιχαλολιάκος ξέρει από το 1985 που ίδρυσε το κόμμα του με σπόσορα το ελληνικό κράτος και καλυμμένο το μισθό του μέχρι σήμερα που πληρώνεται ακόμα καλύτερα ότι το κράτος πρέπει να είναι σε ισορροπία για να μπορεί να ζει άνετα! Ξέρει ότι η παρουσία της Χρυσής Αυγής, αν καταστεί μη ελεγχόμενη, θα διακόψει την ευρωπαική χρηματοδότηση χωρίς την οποία ο Μιχαλολιάκος θα πρέπει να ζει σε μια φτωχότερη χώρα. Τα επαναστατικά του όρια είναι χρηματοδοτούμενα και ελεγχόμενα. Ο στρατός του, το κόμμα του, του έχει τυφλή υπακοή και εμπιστοσύνη οπότε όλα βρίσκονται σε μια ισορροπία. Η αντισυστημική μανία τελικά εκτονώνεται εκ του ασφαλούς και πιο ωφέλιμα για όλους σε αυτήν την αγαστή αρμονία συστημικής φαύλης δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής που στα μάτια του κόσμου βέβαια πρέπει να διατηρεί, ακριβώς για να επιτυγχάνεται, ένα προσωπείο κόντρας με χτυπήματα φιλικά στην πλάτη ωστόσο μακριά από τη δημοσιότητα.  
   Για όσους, τέλος, καλοπροαίρετους αμφιβάλλουν τους καλώ να δούν και να σχολιάσουν την πρόσφατη φωτογραφία του γονυπετώς υποκεκλημένου Μιχαλολιάκου ενώπιον της κ. Μπακογιάννη! Αυτή, τον κοιτά, όπως βλέπει το σύστημα το Νίκο Μιχαλολιάκο. Από θέση ισχύος, με βλέμμα χαμογελαστό, πατερναλιστικό και με συμπάθεια! Ένα παιδί τους που μεγάλωσε. Είναι στην ίδια πλευρά βέβαια με σαφείς όμως ρόλους: Aφεντικού και υποτακτικού!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου