Σάββατο 24 Μαΐου 2014

''Λίγο πιο ψηλά''

Το αίτημα να φύγουν είναι καθολικό. Είναι βοή αγανάκτησης απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα. Δεν ανατρέπεται. Αυτό είναι το βασικό δεδομένο. Ο κόσμος θα τιμωρήσει. Δίκαια. και απενοχοποιημένα. Ευθαρσώς. 


Το σύνολο των Ελλήνων, υποστήκαμε τα τελευταία χρόνια μια άνευ προηγουμένη επίθεση στα βασικά ζωτικά μας αγαθά. Την ασφάλεια και την επιβίωση. Η φτώχεια ξεπέρασε τους αδύνατους και τους εξαθλιωμένους που ήταν τα πρώτα θύματα. Έφθασε σε 1.500.000 κόσμο και προχωρά αναπόφευκτα. Τα μέτρα ήταν σχεδιασμένα ώστε να επιφέρουν μια αναδιανομή του πλούτου από κάτω προς τα πάνω με οικονομικούς όρους. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να καλυφθούν τα τεράστια χρέη του μιζαδόρικου και φαύλου συστήματος. Ούτε μπορούσε να συνεχιστεί αλλιώς το ίδιο πάρτυ. 

Υποχρεωθήκαμε με απειλές φυλάκισης να ανακεφαλαιοποιήσουμε το φαύλο διαπλεκόμενο τραπεζικό σύστημα που έπαιζε με το δημόσιο και αγόραζε ομόλογα για να δανείζει ασύστολα και άναρχα και να τζογάρει σε παράγωγα. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εκατοντάδων πραγματικών δισεκατομμυρίων έγινε με τρόπο αυταρχικό μέσα σε 2 χρόνια μέσω αναδρομικών και κάθε λογής φόρων. Φόρων ανελέητων, παράνομων, αντισυνταγματικών, αναδρομικών. Αυτά τα πληρώσαμε και αφήσαμε τις τράπεζες στις ίδιες φαύλες ελίτ που τις πτώχευσαν. Πληρώσαμε όμως και τις μίζες των δεκάδων ΔΙΣ. ευρώ που έχουν οι κολλητοί των οποίων το χρήμα δεν τολμήσαμε να αγγίξουμε. Μεταξύ κατεργαρέων ομερτά και ξέπλυμα.

Η αστική τάξη επιλέχτηκε ως σφάγιο και σφάχτηκε στο τραπέζι της εγχώριας φαυλοκρατίας και των γαλλογερμανικών τραπεζών των οποίων πλήρωσε τα ελληνικά ομόλογα και την ανάληψη του ρίσκου. Φτωχοποιήθηκε βίαια, αυταρχικά και συντονισμένα χωρίς καμία απολύτως προοπτική για το μέλλον. Βλέπει την συρρίκνωση της ως αποτέλεσμα πολιτικής πρακτικής που διευρύνεται. 

Ο ρόλος των πιο προοδευτικών τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας στην συμμετοχή της οικονομικής ζωής του τόπου εξαφανίστηκε. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, οι εξαγωγικές εταιρείες εξοντώνονται μέσω νομοσχεδίων που τις φτωχοποιούν αναγκαστικά και με απειλές φυλάκισης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν οποιονδήποτε από τους εκατοντάδες φόρους. Ο πολιτισμός, η διανόηση, οι παραγωγικές δυνάμεις που έχουν πρωτοβουλία αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή για τα κατεστημένα παραδοσιακά, στην Ελλάδα φτωχοποιήθηκαν και φτωχοποιούνται. 

Την ίδια ώρα οι διάφορες λίστες Λαγκάρντ, εμβασμάτων στο εξωτερικό, offshore, δεκάδες λίστες με παράνομη φοροδιαφυγή κ.λ.π. μένουν προκλητικά στα συρτάρια των Υπουργείων ενώ στις Εισαγγελίες εκκρεμούν προς εξέταση δεκάδες μηνύσεις για παραβάσεις καθήκοντος Υπουργών. Η Βουλή εξελίχτηκε σε πλυντήριο. Χαρίζει χρέη και δάνεια σε κολλητούς ανοιχτά. Όλος ο δημόσιος βίος ξεπουλιέται κατά έναν τρόπο προκλητικά παράνομο μέσα στα μάτια μας. Από τις παραλίες λες και είναι τσιφλίκι τους μέχρι το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, τον ορυκτό πλούτο, το νερό, τα πάντα.

Το Σύνταγμα κατήντησε κουρέλι. Νομοθετούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με κατεπείγοντα νομοσχέδια ενός άρθρου εκατοντάδων σελίδων που τα πετάνε στους βουλευτές της κυβερνητικής ψευδεπίπλαστης πλειοψηφίας λίγες ώρες πριν ψηφιστούν. Η ελευθερία του τύπου κατρακύλησε στην 99η θέση παγκοσμίως για την Ελλάδα. Μας κατευθύνουν να αποδεχόμαστε ως αναγκαία την φτωχοποίηση μας και την μπίζνα τους. Δεν είναι έτσι. 

Όλα αυτά δεν είναι κανονικότητα που πρέπει να συνηθίσουμε. Ούτε αυτήν την ατέρμονη σπείρα χρέους και το ανελέητο κυνήγι της που αφήνει πίσω του καμμένη γη. Πρέπει να ακουστούν οι φωνές μας που ζητούν μια δίκαιη μεταχείριση. Δεν είμαστε έθνος ραγιάδων. Στην Ευρώπη και στη χώρα. Να επανακαθοριστούν οι ισορροπίες. 

Στις 25 λοιπόν τιμωρούμε. Εύχομαι στον ΣΥΡΙΖΑ που πέταξε το γάντι διεκδίκησης και ανάληψης της ευθύνης να πετύχει. Η αριστερά ανέλαβε την ευθύνη. Ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό debate ήταν εθνικός και ενωτικός. Ήταν η φωνή της Ελλάδας και των Ελλήνων. Ακούστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Χωρίς δουλικότητα ή χαριεντισμούς αλλά θαρραλέα και εθνικά με πολιτικό στίγμα. Κέρδισε τις εντυπώσεις της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων πολιτών! Χτύπησε στα ίσια τον λόγο την πολιτική της κ. Μέρκελ, τα κλειστά ραντεβού του Γιούνκερ με τον Μπαρόζο που όριζαν πρωθυπουργούς σε λόμπυ ξενοδοχείων, ζήτησε να επανακαθοριστεί επιτέλους τι θα πληρώνουμε αφού δεν αντέχουμε ως κράτος και ως πολίτες. 

Στις τελευταίες ομιλίες του ο Τσίπρας απευθύνθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με τρόπο που έδειξε ξεκάθαρα ότι η αριστερά πλέον αποκτά και εθνικό χαρακτήρα καθώς και λόγο. Υπερβαίνει τον εαυτό της και προσαρμόζεται σε ένα εξελισσόμενο πολιτικά περιβάλλον που απαιτεί αποδοχή με σκοπό να ενώσει την πλειοψηφία των Ελλήνων για να ανταποκριθεί στην ιστορική αναγκαιότητα.

Τα συμφέροντα της πλειοψηφίας και των ανθρώπων της παραγωγής απέναντι σε ένα χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό σύστημα στο διεθνές περιβάλλον. Στην χώρα μας την υπεράσπιση μας απέναντι και σε ένα ριζωμένο φαυλοκρατικά διαπλεκόμενο καθεστώς που λυμαίνεται χρόνια την χώρα, την χρεοκόπησε και συνεχίζει να την διαμελίζει. Στην Ευρώπη να ακουστούν οι φωνές μας.

Στις 25/5 θα συντελεστεί κάτι ιστορικό στην χώρα μας που θα την βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της. Θα είμαστε μάρτυρες και πρωταγωνιστές. "Λίγο πιο ψηλά, λίγο ψηλότερα'' όπως έλεγε κι ο Ποιητής. Εκεί να στοχεύουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου