Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Μαϊμούδες και πιθηκάκια


Η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση.

Η ΝΔ είναι ουσιαστικά ένας διαλυμένος και διεσπαρμένος κομματικά χώρος που όταν δεν έχει τον συνεκτικό ιστό της διαχείρισης εξουσίας δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε στα βασικά.

Ακόμα και ο Θεοδωράκης είναι εξαφανισμένος ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ Φώφης-Βενιζέλου-Λοβέρδου δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση κοντά στο 0, εκτός και αν επικρατήσουν ζημιογόνοι παράγοντες.

Η ΝΔ αποτυχαίνει να κάνει και εσωκομματικές εκλογές σε ένα καθεστώς φαύλης χρηματοδότησης ιδιωτικής εταιρείας ενώ οι υποψήφιοι Πρόεδροι αλληλοκατηγορούνται για το φιάσκο. Διαβάζω ότι ο Παπαμιμίκος θεωρείται ο βασικός υπαίτιος του bollywood των εσωτερικών εκλογών της ΝΔ.

Ο Παπαμιμίκος πάντως ήταν ο εκ των έσω φέρελπις πολιτικός, τον οποίο ανέδειξε ο γίγαντας Καραμανλής που αναπολείται από το δεξιό χώρο αν και ο ίδιος βαριέται να ασχοληθεί αφού είναι μόνιμα κουρασμένος, και ο οποίος ήταν ο ισορροπιστής των δεξιών φατριών. Για ανταμοιβή έκανε όλο το παιχνίδι με τα μαϊμού προγράμματα των ΜΚΟ τα οποία και διαμοίραζε με το ανάλογο αντίτιμο. Τότε που μοιράζονταν εκατομμύρια με τηλεφωνήματα τα οποία πληρώνονται τώρα.

Έκανε και άλλα βέβαια ισορροπιστικά σε αυτό το συνοθύλευμα που βασικά διατηρείτο πάντα σε σχέσεις εχθρικές ή ανταγωνιστικές αλλά επειδή μοιράζονταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε όλες τις πολιτικές οικογένειες, έπαιρνε η καθεμία εσωτερική παράταξη, οικογένεια και ο καθένας ατομικά το κομμάτι του, με διάφορους τρόπους (διορισμούς, προγράμματα εκατομμυρίων ή δεκάδων χιλιάδων ευρώ αναλόγως, χαριστικές διατάξεις για τις επιχειρήσεις τους που περνούσαν με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, δάνεια από τράπεζες πολλά κόκκινα σήμερα κτλ) και φαινόταν μια ισορροπία.

Ισορροπία συμφερόντων όμως ήταν που βασιζόταν σε οικονομικούς συσχετισμούς με λεία το κράτος. Δεν αφορούσε τη χώρα. Γι αυτό δεν μπορούν να τα βρουν τώρα. Δεν υπάρχει λεία στη μέση. Και ο Παπαμιμίκος ήταν ένας εκ των διαχειριστών της λείας.

Αυτό το συνοθύλευμα που μπλέχτηκε και με την ακροδεξιά αισθητική, ρητορική και ανθρώπινο δυναμικό στην κυβέρνηση επί Σαμαρά, παρουσιαζόταν ως εγγυητής της σταθερότητας και η υγιής εκσυγχρονιστική δύναμη που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα που άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι και το ίδιο κόμμα δημιούργησαν για χρόνια μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Με πολλούς να έχουν εφταψήφια νούμερα σε διαφορες offshore βέβαια γιατί αυτό ήταν κάτι που εκαναν καλά αφού τους ενδιέφερε. Μάλλον ήταν και το μοναδικό που τους ενδιέφερε.

Όσον αφορά την εταιρεία που ανέλαβε τις ευθύνες για τις εκλογές της ΝΔ είναι μαϊμού! Δεν πολυ-υφίσταται. 

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις αρχές του 2015, η εταιρεία που ανέλαβε την διεκπεραίωση των εκλογών της ΝΔ, και δεν έχει ούτε site, είχε την ευθύνη για την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και την προστασία της πρωθυπουργικής έδρας από επιθέσεις hackers....



To συμφωνητικό υπέγραψε ο τότε προϊστάμενος του γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης του Μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρης Κανελλόπουλος.

Η εταιρεία που δεν έχει ούτε site και είναι σχεδόν μαϊμού εταιρεία και τα έπαιρνε γενικώς, είχε αναλάβει την προστασία του Πρωθυπουργικού γραφείου και του Μαξίμου!

Για το τι έγιναν τα 400.000 χιλιάρικα των εκλογών ξέρουν εκεί στη ΝΔ. Aλλωστε μισό εκατομμυριάκι είναι πταίσμα τώρα, εντάξει δεν είναι εκεί το θέμα, εδώ έχουν κατασπαραχτεί δισ.

Πως φαίνεται πλέον άραγε όλο αυτό το παραμύθι που προτείνατε ως εγγύηση εκσυγχρονιστικού και ρεαλιστικού μονοδρόμου; Επί 5 χρόνια! Kαι κάποιοι το προωθούσαν επαγγελματικά και για οικονομικούς λόγους.

Οι άλλοι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου